3 Kasım 2010 Çarşamba

Topik

Malzemeler:
1/2 kg nohut+ 1 patates
1/2 kg tahin
2 kg soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz sonra üzerin zeytinyağı limon
Yapılışı:
nohutları bir gece önceden ıslat ertesi günü haşla patateside haşla nohutların kabuklarını çıkar püre haline getir pataeside haşla püre yap yoğur hamur haline gelsin 2 kilo soğanı çok ince piyazlık doğra 1 fincan suyla soğanın 4/1 kalana kadar pişir ocakdan indir soğusun sırasıyla baharatları ekle streç filme nohutlu patates harcından kü.ük bir parça koy oklava yardımıyla incelet iç harcından koy kenarlarından bohça gibi kapat yerken üzerine zeytinyağı limon ekle
                                                                                                                   Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder