4 Kasım 2010 Perşembe

Lakerda

Malzemeler:
Lakerdalık palamut
Tuz
Hazıralanışı:
Balıklarları balıkçıya lakerdalık kestir güzelce yıka buzlu suya koyup buzdalabına koy 2-3 saate bir bu suyu değiştir taki su temiz kansız kalana kadar sonra bir kürdan yardımıyla kemiğin yanındaki delitden iliğini çıkar sonra balıkları kağıt havlu yada bir havlu yardımıyla kurut cam bir kabın içine bolca tuz ekle balıkları diz iyice tuzla balıkları 6-7 gün sonra bir avuç suyu suda erit balıkları tekrar buzdolabında ve bu suda beklet  sonra folyoya sar dondur tüketiceğin zaman buzlukdan çıkar ve bir süre suda beklet 1 saat kadar sonra fileto bıçağı yardımıyla derisini kılıçığını çıkar dilimle servis et.
                                                                                                                                Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder